29 apríl, pondelok, 2024
A- A A+

Starostlivosť o lesy - oznámenie

Predloženie návrhu programu starostlivosti o lesy pre lesný celok Zobor a návrhu na vyhlásenie ochranných lesov na obdobie rokov 2023 až 2032 - oznámenie

Okresný úrad Nitra, odbor opravných prostriedkov, referát lesného hospodárstva (ďalej „OÚ Nitra, OOP"), ako prí­slušný orgán štátnej správy lesného hospodárstva na schválenie návrhu programu starostlivosti o lesy podľa § 41 ods. 13 zákona č. 326/2005 Z. z. o lesoch v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o lesoch") a na vyhlásenie ochranných lesov v zmysle § 16 zákona o lesoch, oznamuje účastníkom konania, že v rámci konania o vyhotovení programu starostlivosti o lesy pre lesný celok Zobor bude vydané rozhodnutie o schválení návrhu programu starost­livosti o lesy a vyhlásení ochranných lesov.

Podľa§ 41 ods. 1 O zákona o lesoch sa konanie o vyhotovení programu starostlivosti o lesy začína dňom vyhotovenia protokolu o výsledkoch prerokovania správy o doterajšom hospodárení a o určení zásad na vyhotovenie programu starostlivosti. Pre lesný celok Zobor bol uvedený protokol vyhotovený dňa 01.06.2022.

OÚ Nitra, OOP, v zmysle § 33 ods. 2 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov oznamuje účastníkom konania, že pred vydaním rozhodnutia majú právo vyjadriť sa k podkladom rozhodnutia, k spôsobu jeho zistenia, prípadne navrhnúť jeho doplnenie v lehote do IO dní od doručenia tejto výzvy.

Návrh programu starostlivosti o lesy a návrh na vyhlásenie ochranných lesov pre lesný celok Zobor, ako aj podklady k vydaniu rozhodnutia sú k nahliadnutiu v čase úradných hodín na OÚ Nitra, OOP. Osobnú návštevu odporúčame vopred dohodnúť, tel. kontakt: 0910/899419, 037/6925481.

V zmysle § 67 ods. 2 zákona o lesoch ak je v rámci postupov alebo konaní podľa tohto zákona viac ako 20 dotknutých fyzických osôb alebo právnických osôb, účastníkov konania alebo zúčastnených osôb, oznámenia, rozhodnutia a iné písomnosti sa im doručujú verejnou vyhláškou. Z tohto dôvodu správny orgán doručuje toto oznámenie verejnou vyhláškou, prístupnou na úradnej tabuli Okresného úradu Nitra.